Bu tarifte 3 litre sütle sütlaç yapma süreci oldukça detaylı bir şekilde anlatılmış. Pirinçlerin yıkanması, süt eklenmesi ve kıvamın ayarlanması gibi aşamalar çok önemli. Sütlaçın koyu bir kıvam alması için yaklaşık 30-40 dakika kaynatılması gerektiği belirtilmiş. Tuz eklemenin tatları dengelemek açısından önemli olduğunu da öğrenmiş oldum. Servis sırasında üzerine tarçın serpilmesi, sunumu daha da güzelleştiriyor. Sizce sütlaç yaparken en çok hangi malzeme lezzeti etkiliyor?
Bu tarifte 3 litre sütle sütlaç yapma süreci oldukça detaylı bir şekilde anlatılmış. Pirinçlerin yıkanması, süt eklenmesi ve kıvamın ayarlanması gibi aşamalar çok önemli. Sütlaçın koyu bir kıvam alması için yaklaşık 30-40 dakika kaynatılması gerektiği belirtilmiş. Tuz eklemenin tatları dengelemek açısından önemli olduğunu da öğrenmiş oldum. Servis sırasında üzerine tarçın serpilmesi, sunumu daha da güzelleştiriyor. Sizce sütlaç yaparken en çok hangi malzeme lezzeti etkiliyor?
Cevap yaz