Fırında sütlaç neden kızarmıyor? Bu konuda pişirdiğim sütlaçın üst yüzeyinin istediğim gibi kızarmadığını deneyimledim. Malzeme kalitesi ve oranlarının kızıma etkisi olduğunu biliyorum. Yüksek yağ oranına sahip süt kullanmayı denedim ama fırın sıcaklığını kontrol etmeyi unuttum. Sıcaklık yeterince yüksek değilse, Maillard tepkimesinin gerçekleşmediğini duydum. Fırınımın türü de önemli galiba; elektrikli fırınlarda ısı dağılımı sorunları yaşayabiliyorum. Peki, sütlaçımı üst rafta pişirmeyi denesem, daha iyi sonuç alabilir miyim? Bu önerilerin hepsini dikkate alarak bir sonraki denememde başarılı olabilir miyim?
Fırında sütlaç neden kızarmıyor? Bu konuda pişirdiğim sütlaçın üst yüzeyinin istediğim gibi kızarmadığını deneyimledim. Malzeme kalitesi ve oranlarının kızıma etkisi olduğunu biliyorum. Yüksek yağ oranına sahip süt kullanmayı denedim ama fırın sıcaklığını kontrol etmeyi unuttum. Sıcaklık yeterince yüksek değilse, Maillard tepkimesinin gerçekleşmediğini duydum. Fırınımın türü de önemli galiba; elektrikli fırınlarda ısı dağılımı sorunları yaşayabiliyorum. Peki, sütlaçımı üst rafta pişirmeyi denesem, daha iyi sonuç alabilir miyim? Bu önerilerin hepsini dikkate alarak bir sonraki denememde başarılı olabilir miyim?
Cevap yaz