Damla sakızlı sütlaç tarifini okuduktan sonra, bu lezzetli tatlının yapımına bir an önce başlayasım geldi. Pirinçlerin nişastasını salarak daha kremamsı bir sütlaç elde etmek için öncelikle 30 dakika suda bekletmek gerçekten önemli bir adım gibi görünüyor. Sütü ekledikten sonra 15-20 dakika pişirmek, tatlının kıvamı için yeterli mi? Ayrıca, damla sakızını eritmek için sıcak süt kullanmak fikri, aroma ve lezzetin daha iyi karışmasını sağlamak için harika bir detay. Niğşastayı ekleme kısmında ise, eğer daha koyu bir kıvam istiyorsak, soğuk suda eritip eklemek gerektiğini öğrenmek de faydalı oldu. Son olarak, tarçın serpmek, sunum için güzel bir dokunuş olarak görünüyor. Bu tarifle denemeler yapmayı planlıyorum!
Damla sakızlı sütlaç tarifini okuduktan sonra, bu lezzetli tatlının yapımına bir an önce başlayasım geldi. Pirinçlerin nişastasını salarak daha kremamsı bir sütlaç elde etmek için öncelikle 30 dakika suda bekletmek gerçekten önemli bir adım gibi görünüyor. Sütü ekledikten sonra 15-20 dakika pişirmek, tatlının kıvamı için yeterli mi? Ayrıca, damla sakızını eritmek için sıcak süt kullanmak fikri, aroma ve lezzetin daha iyi karışmasını sağlamak için harika bir detay. Niğşastayı ekleme kısmında ise, eğer daha koyu bir kıvam istiyorsak, soğuk suda eritip eklemek gerektiğini öğrenmek de faydalı oldu. Son olarak, tarçın serpmek, sunum için güzel bir dokunuş olarak görünüyor. Bu tarifle denemeler yapmayı planlıyorum!
Cevap yaz