Fırında sütlaç yaparken fanlı fırının avantaj ve dezavantajlarını göz önünde bulundurmak oldukça önemli. Fanlı fırının hızlı ve homojen pişirme sağladığı belirtilmiş, bu gerçekten de zaman kazandırıyor mu? Özellikle üst kısmın çabuk karamelize olması, görünüm açısından tatlıya şıklık katıyor ama dikkat edilmezse yanma riski de var. Klasik fırının ise daha yavaş pişirme süreci, tatlının alt kısmının iyi pişmesini sağlarken, bu süreyi nasıl kontrol ediyorsunuz? Sizce hangi fırın türü ile daha iyi sonuçlar alıyorsunuz? Kendi deneyimlerinizi merak ediyorum.
Fırında sütlaç yaparken fanlı fırının avantaj ve dezavantajlarını göz önünde bulundurmak oldukça önemli. Fanlı fırının hızlı ve homojen pişirme sağladığı belirtilmiş, bu gerçekten de zaman kazandırıyor mu? Özellikle üst kısmın çabuk karamelize olması, görünüm açısından tatlıya şıklık katıyor ama dikkat edilmezse yanma riski de var. Klasik fırının ise daha yavaş pişirme süreci, tatlının alt kısmının iyi pişmesini sağlarken, bu süreyi nasıl kontrol ediyorsunuz? Sizce hangi fırın türü ile daha iyi sonuçlar alıyorsunuz? Kendi deneyimlerinizi merak ediyorum.
Cevap yaz