Sütlaç yaparken ocakta pişme süresi hakkında bilgi almak oldukça önemli. 30-40 dakika gibi bir sürede pişmesi gerektiği belirtiliyor ama bu süre gerçekten malzemelere ve ocak tipine göre değişiyor mu? Özellikle pirinç türünün bu süreyi nasıl etkilediğini merak ediyorum. Ayrıca, bir de pişirme aşamasında dikkat edilmesi gereken noktalar var; bunlar süreci nasıl etkileyebilir? Yani, sütlaçın kıvamının tam tutması için neler yapmalıyız? İşin mutfak kısmında tecrübesi olanlar bu konularda neler önerir?
Sütlaç yaparken ocakta pişme süresi hakkında bilgi almak oldukça önemli. 30-40 dakika gibi bir sürede pişmesi gerektiği belirtiliyor ama bu süre gerçekten malzemelere ve ocak tipine göre değişiyor mu? Özellikle pirinç türünün bu süreyi nasıl etkilediğini merak ediyorum. Ayrıca, bir de pişirme aşamasında dikkat edilmesi gereken noktalar var; bunlar süreci nasıl etkileyebilir? Yani, sütlaçın kıvamının tam tutması için neler yapmalıyız? İşin mutfak kısmında tecrübesi olanlar bu konularda neler önerir?
Cevap yaz