Sütlaç pişirdikten sonra gerçekten koyulaşır mı? Benim deneyimlerime göre, pişirme sürecinin ardından sütlaç mutlaka koyulaşma eğilimi gösteriyor. Özellikle pirinçlerin suyu emmesi ve soğudukça nişasta ile proteinlerin etkisi, kıvamın artmasına sebep oluyor. Sizce de bu durum, sütlaçın lezzetini artıran bir özellik değil mi? Ayrıca, dinlendirilmesi de tatların harmanlanmasına yardımcı oluyor; bu sayede daha yoğun ve kremamsı bir tat elde ediliyor. Siz hiç sütlaç yaparken bu kıvam değişimini gözlemlediniz mi?
Sütlaç pişirdikten sonra gerçekten koyulaşır mı? Benim deneyimlerime göre, pişirme sürecinin ardından sütlaç mutlaka koyulaşma eğilimi gösteriyor. Özellikle pirinçlerin suyu emmesi ve soğudukça nişasta ile proteinlerin etkisi, kıvamın artmasına sebep oluyor. Sizce de bu durum, sütlaçın lezzetini artıran bir özellik değil mi? Ayrıca, dinlendirilmesi de tatların harmanlanmasına yardımcı oluyor; bu sayede daha yoğun ve kremamsı bir tat elde ediliyor. Siz hiç sütlaç yaparken bu kıvam değişimini gözlemlediniz mi?
Cevap yaz