Bir buçuk kilo sütten ne kadar sütlaç yapıldığını merak ediyorum. Gerçekten de 6-8 kişilik bir tatlı elde ediliyorsa, bu miktar oldukça yeterli görünüyor. Sütlaç yapımında kullanılan malzemelerin doğru oranları ve pişirme süreci de önemli gibi görünüyor. Özellikle pirincin önceden haşlanması ve sütün eklenmesi aşamasında dikkat edilmesi gerekenler var mı? Ayrıca, sütlaçın daha lezzetli olması için başka neler eklenebilir? Tarçın gibi malzemelerin yanı sıra, farklı bir dokunuş katmak için başka önerileriniz var mı?
Bir buçuk kilo sütten ne kadar sütlaç yapıldığını merak ediyorum. Gerçekten de 6-8 kişilik bir tatlı elde ediliyorsa, bu miktar oldukça yeterli görünüyor. Sütlaç yapımında kullanılan malzemelerin doğru oranları ve pişirme süreci de önemli gibi görünüyor. Özellikle pirincin önceden haşlanması ve sütün eklenmesi aşamasında dikkat edilmesi gerekenler var mı? Ayrıca, sütlaçın daha lezzetli olması için başka neler eklenebilir? Tarçın gibi malzemelerin yanı sıra, farklı bir dokunuş katmak için başka önerileriniz var mı?
Cevap yaz